woensdag, januari 25, 2006

Problemen op een rijtje

Hieronder zul je alleen maar mijn problemen lezen... ;-)

- Ik heb thuis geen internet
Eigenlijk heeft mijn oom een dial-up internetverbinding, maar de verbinding is zo slecht! Als ik mijn Yahoo mailbox wil openen heb ik 15 minuten tijd nodig.
En als ik naar een andere e-mail wil gaan, gaat de verbinding vanzelf uit.
Dus ik moet weer van het begin beginnen, verbinding maken --> mail.yahoo.com --> inbox --> e-mail openen. Dat kost weer 15 minuten :-(

- Ik kan niet bijverdienen
Ik was van plan om naast mijn werk ook een bijbaantje te nemen als een webdesigner. Op dit moment heb ik nu al een klant. Afgelopen zondag heb ik hem ontmoeten. Maar het probleem nu is dat ik thuis geen internet heb. Als ik het tijdens mijn werkuur doe, dan steel ik de tijd van mijn baas.
Als ik al thuis ben, vind ik ook altijd moe, omdat ik elk dag zo vroeg op sta (4.45 am). Dus om 20/21 uur heb ik al slaap. Dus ik heb geen zin meer om een design te maken voor mijn klant. Maar voor deze klant zal ik hard proberen om mijn best te doen. Ik weet nog niet zeker of ik een tweede klant wil nemen of niet.

- Ik woon ver van mijn vriend
Hoewel ik in Jakarta woon, maar ik woon nog steeds te ver van mijn vriend. We zien maar 1x per week met elkaar en het is ook niet lang genoeg.
Misschien voor iemand die een brommer of een auto heeft, is dit helemaal geen probleem, maar hij en ik hebben geen eigen vervoer.
Laatste tijd heeft ie het ook erg druk en hij heeft geen tijd voor mij. Als hij tijd heeft dan is hij ook erg moe. Het is echt niet makkelijk om een relatie op te bouwen.

- Ik zit altijd in de file
Elke ochtend zit ik altijd in de file, het maakt niet uit of ik om 6 uur of om 7 uur vertrek. Maar als ik om 6 uur vertrek dan kom ik nog op tijd.
Misschien denk je dat ik zo ver woon van mijn werk. Eigenlijk niet zo ver, zeker niet meer dan 30 Km. Misschien is het alleen maar 20 Km ver van het huis van mijn oom.

- Het regent elke dag
Elke dag als ik terug naar huis regent het heel hard :-(. Gisteren bijvoorbeeld, werd ik heel erg nat. Vanochtend kan ik mijn schoenen niet aandoen, ze zijn nog nat. Ik heb een andere schoenen gepakt.

- Ik heb geen vaste kerk en bediening
Dit is ook vervelend. Elke zaterdag ga ik naar de jeugddienst bij de kerk van mijn vriend, waar we voor het eerst met elkaar ontmoeten en leren kennen. Maar de kerk is heel erg ver van het huis van mijn oom waar ik woon. Dus elke zondag ga ik naar een andere kerk, die iets dichter bij mij.
Een paar dagen geleden heeft de voorganger van mijn oude kerk (mijn kerk voordat ik naar Nederland ging) mij gebeld. Ze vroeg of ik terug naar die kerk wil en daar ga dienen. Eerlijk, wil ik niet terug naar die kerk, maar ik durf nog niet om dat te zeggen.
Ik kan ook niet dienen in de andere twee kerken, want ik kom daar ook alleen maar zaterdag of zondag tijdens de dienst. Als ze me vragen om vergaderingen te volgen, kan ik dus niet :-(

Sorry dat ik jouw dag slechter maakt met mijn verhaal, maar mijn hoofd is nu al vol!! :-(

2 opmerkingen:

Michiel zei

Hey Dahliani,

Je maakt mijn dag niet slechter hoor. Het doet me beseffen dat wij het hier in Nederland best wel goed hebben.

Zo was ik gisteravond bijvoorbeeld pas om 20:45 thuis (terwijl ik om 17:15 op mijn werk was vertrokken). Er was iets gebeurd tussen Utrecht en Den Bosch en daarom moesten we omreizen via Nijmegen. EEN VERTRAGING VAN 2 UUR!

Maar jij hebt dus elke dag zoveel vertraging. Ik mag dus eigenlijk niet klagen!

Groetjes!

Elise zei

Degene die hier een slechtere dag van krijgt, ben je zelf.
Ik niet
Ik wil je zeggen
God is niet bang van je problemen, Hij heeft alles onder controle, en weet precies waar Hij je hebben wil. Je bent niet afhankelijk van het weer, van een bijbaantje, van de file, of van je bediening. En God is al helemáál niet afhankelijk van al deze dingen.

Dus ehm... geef 't aan God.
Je bent alleen afhankelijk van Hem, en Hij zal voor je zorgen