zaterdag, februari 18, 2006

Je moet schoenen dragen!

De regel die ik niet kan vinden op het papier is dat ik schoenen moet dragen. Tja ik heb nu ook een beetje probleem op het werk.

Misschien bijna iedereen weet dat ik heel goed op let met wat ik draag, mijn kleiding mijn schoenen, mijn gezicht etc. Op het werk zie ik dat de mensen sandalen dragen. Op mijn eerste dag drooeg ik schoenen met hoge hakken. Ik loop luidruchtig hehe...je weet wel. Dus ik dacht toen, morgen draag ik ook sandalen.

Ik wil niet dat de mensen denken dat ik heel apart wil worden dan andere medewerkers met hoge hakken lopen op het werk. Dus vanaf mijn tweede dag, draag ik sandalen. Mijn schoenen liggen hier onder mijn bureau. Als ik naar mijn chef of de directeur moet gaan, dan draag ik mijn schoenen.

Vanochtend ben ik geroepen door een collega en ze vertelde dat veel mensen over mij gerodeld dat ik sandalen draag. Misschien omdat ik een nieuweling ben en nog jong en whatever...dus ik mag geen sandalen dragen.

Diep in mijn hart is er een stem die zegt “Obey without complains”. Gisteravond heb ik ook boek gelezen dat half gehoorzaam is niet gehoorzaam. Ik zei alleen tegen mijn collega dat ik sandalen drag omdat ik eerder mensen met sandalen op het werk heb gezien. Eigenlijk zo ben ik niet. Als de regel zegt dat ik geen sandalen mag dragen, dan draag ik voortaan mijn mooie schoenen. Het is niet moeilijk hoor....:-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ha...nou dat is toch goed..loop jij lekker op je mooie schoenen... laat die anderen maar op sandalen lopen hoor!

Michiel zei

Wat een raar land is Indonesiƫ zeg.. allemaal regeltjes waar ik niks van snap :-).